Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er der publikum på tv-programmer?
Når man laver tv, bruger man tit publikum i studiet for at skabe en god stemning omkring gæsterne i programmet. Nogle gange har publikum en særlig funktion – f.eks. at gætte med, stille spørgsmål, synge med eller danse.

Må man sende invitationen videre?
Du er altid velkommen til at sende invitationerne videre – og det vil hjælpe os meget i vores arbejde.

Hvor mange pladser kan man bestille?
Der er i princippet ingen begrænsning på, hvor mange pladser, man må bestille. Men der er ingen garanti for, at vi har plads til jer alle.

Hvad koster det?
Det er næsten altid gratis at gå til tv-optagelser. Hvis det koster noget, står det i den invitation, du får. Transporten skal du dog selv sørge for.

Hvornår skal man melde sig til?
Det er meget forskelligt, hvor hurtigt pladserne fyldes op, og det er meget forskelligt, hvor mange pladser, der er. Det er derfor en god ide at give besked så hurtigt som muligt. Omvendt er det aldrig for sent at spørge, om der stadig er plads. Nogle gange søger vi publikum helt frem til dagen for optagelsen.

Hvordan melder man sig til?
Den nemmeste måde at melde sig til på, er at sende en mail til os. Du hører fra os hurtigst muligt, men der kan være ventetid, fordi vi har travlt, eller fordi der er optagelser inden den du ønsker, som vi skal have styr på først. Du kan lette vores arbejde ved kun at sende os en enkelt mail. Når vi har reserveret plads til dig, får du besked, og som regel vil du også modtage en email fra os med praktiske oplysninger om optagelsen. Husk, at du kun kan være sikker på, du har en plads, hvis du har modtaget en bekræftelse fra os.

Hvad skal I vide om mig?
Når du bestiller plads har vi typisk brug for at vide, hvad du hedder, hvor mange pladser, du gerne vil have, og hvor gamle, I er. Afhængigt af, hvilket program, der er tale om, kan det være, at vi spørger dig om flere ting – f.eks. om du kan synge eller lignende.

Hvorfor skal I vide, hvor gammel, jeg er?
Til tv-programmer har man ofte en beskrivelse af, hvilken stemning, man gerne vil have i studiet og hvordan publikum skal se ud. Nogle gange betyder det, at hovedparten af publikum skal være indenfor en bestemt aldersgruppe eller kunne noget bestemt. Det betyder ikke nødvendigvis, at det er umuligt at komme med, hvis man ikke passer på beskrivelsen – men det er vigtigt, at du fortæller, hvor gammel, du er, så vi kan sammensætte publikum rigtigt til det pågældende program.

Er der plads til en kørestol?
Publikums placering i studiet afhænger af programmets scenografi. Der er desværre oftest dårlig plads til kørestole, da publikum typisk sidder hævet fra gulvet på podier, hvortil der er adgang fra en smal trappe eller lignende. Men du er meget velkommen til at spørge, så kan vi undersøge det for dig.

Kan man få en bedre plads ved at komme tidligere?
Det korte svar er nej. Forklaringen er, at der typisk er prøver i studiet, inden optagelserne går igang. Publikum samles derfor først i et andet lokale, og når tv-produktionsfolkene er klar, går publikum i studiet i samlet trop.

Må man selv bestemme, hvor man skal sidde?
Som udgangspunkt bestemmer man selv, hvor i studiet, man vil sidde. Men nogle gange bytter vi rundt på folk, så det passer bedre med tv-billedet og kameraernes position. Vi forsøger naturligvis at gøre alle tilfredse samtidig med, at vi gør vores arbejde.

Kan man købe mad?
Som regel er det ikke muligt at købe mad i forbindelse med optagelserne. Men du er altid velkommen til at medbringe din egen mad og spise den i foyer’en.
Vi byder dog som regel på kaffe og the og sodavand, nogle gange øl og vin og snacks, og en sjælden gang imellem en mindre sandwich eller et stykke kage. Det er dog langt fra hver gang, så hvis det er vigtigt for dig, må du endelig underrette dig inden optagelsen.

Må man tage børn med?
Det er forskelligt, hvad alders-grænserne for programmerne er – derfor er det en god ide at spørge om hvert enkelt program. Du skal i hvert fald gøre os opmærksom på, at du ønsker at tage et barn med. En tommelfingerregel er, at barn under 10-12 år sjældent får en god oplevelse ud af at være til optagelse. Man skal sidde stille og være stille længe, og det, der gør optagelserne spændende for de voksne, er ikke nødvendigvis spændende for børn. Men det er selvfølgelig også meget et temperaments-spørgsmål for netop dit barn. Kan han eller hun klare ventetid? Er han/hun god til at sidde stille og være stille i det tidsrum, optagelsen tager? Det er jo dig, der kender barnet bedst, og måske dig, der bedst kan bedømme det.

Hvorfor kan I ikke angive tidspunkterne mere præcist?
Det er meget svært at give præcise tidsangivelser for tv-optagelser. Der er altid mange ting, der skal gå op i en højere enhed – og det kan tage tid. En tv-produktion er teamwork mellem lys, lyd, fotografer, værten, gæsterne, scenografen, publikum og mange, mange flere. Hvis en pære ikke virker, eller et kabel er defekt, kan vi ikke optage – så vi begynder, når vi alle er klar, og vi er færdige, når vi har de optagelser, vi skal bruge. I de invitationer, du modtager, angiver vi, hvor lang tid, vi mener, det kommer til at tage. Det holder som regel stik – men desværre ikke altid.

Hvor lang tid tager det?
Det er meget forskelligt, hvor lang tid det tager at optage forskellige programtyper. Optagelserne til nogle programmer tager ca. 45 minutter, mens andre tager op mod tre timer. Det er derfor en god ide at forhøre sig om ca. varighed, inden man melder sig til.

Kan man komme ud af studiet under optagelsen?
Der er som regel mulighed for at komme ud af studiet undervejs, hvis du bliver dårlig. Hvis du har mistanke om, at det bliver nødvendigt for dig at forlade studiet, er det en god ide at signalere det i god tid, hvis du altså kan. Så kan vi sluse dig ud, uden at det går ud over optagelsen.

Har du et spørgsmål, som ikke er besvaret her, så send en mail til anita@tvpublikum.dk

 

2 thoughts on “Ofte stillede spørgsmål

  1. Vi er et ægtepar på 64 år. Vi holder meget af dansktopmusik og danser gerne. Vi tager ud og danse ca. 2 gange om måneden, men er interesseret i at deltage i optagelse af alle programmer om muligt.

Der er lukket for kommentarer.